vrijdag 16 maart 2012

De populariteit van Hair Extensions

De groeiende populariteit van Hair Extensions
Ook Jennifer Aniston draagt hair extensions

"Het haar is het rijkste sieraad van vrouwen." ~ Martin Luther -

 Deze dagen wordt lang, golvend haar als een rijkdom gezien. 
Meer en meer vrouwen betalen liever voor lang haar dan dat ze de moeite moeten nemen om het haar in een paar jaar tijd te laten groeien..

Vandaag de dag kunnen wij kort haar naar luxe lange lokken gaan voor de investering van een paar uur tijd en tot wel enkele duizenden euro's! (Het kan uiteraard ook goedkoper hoor ;) )


Waarom zijn we bereid om dat soort contant te betalen om iemand anders haar aan ons hoofd?

De voordelen van Hair Extensions.

  1. Hair extensions geven je lang haar in vier tot zes uur.
  2. Ze maken dun, dun haar er voller en dikker.
  3. Er zijn tientallen kleuren om uit te kiezen.
  4. U kunt een gemarkeerd effect gemakkelijk door het mengen van 3 verschillende gekleurde draden.
  5. Hair extensions kunnen gepermanent voor een krullend of golvend look.
  6. Je kunt zelfs hair extensions met Swarovski kristallen zijn ingebed in de strengen voor extra drama.
  7. "Extensions is je opeens lang haar te hebben als je kort haar, en je kunt slapen met haar en heb je het voor altijd, zo lang als je wilt." ~ Nina Hagen
De kosten van Hair Extensions.
De kosten voor hair extensions zijn afhankelijk van het feit of je kiest voor synthetische of menselijk haar. Synthetisch kan oplopen tot 500 euro, echt menselijk haar hair extensions zijn geprijsd van 550 euro tot wel 2500 euro!  afhankelijk van de lengte en de hoeveelheid strengen die nodig zijn. (Topstyliste "Briggs" raadt menselijk haar aan voor het gemak van styling.)

Briggs zegt over hair extensions:

"Prijs lijkt geen bezwaar te zijn bij vrouwen en zelfs sommige mannen willen lang haar wat ze met hair extensions bereiken"

Onlangs vertelde Briggs een New York Times verslaggever dat ouders niet terugdeinzen wanneer hun dochters te vragen voor uitbreidingen. Hij zegt: "In plaats van een 75 euro over te hebben voor een kapsel, besteden ze nu zo 2.500 euro voor extensies zodat hun dochter helemaal klaar is voor het schoolbal."  Natuurlijk is dat in Amerika en zullen wij Nederlanders nooit zo gek zijn om even 2000 euro of meer neer te leggen voor een schoolbal...

Wat echter niet te ontkennen valt is de de hair extension look helemaal in is!
In feite is de look is zo heet dat Briggs nu 40 stylisten traind om hair extensions te doen op zijn vijf salons.
40 stylisten die alleen maar hair extensions doen!

En de distributeur die hem voorziet van het haar, Great Lengths Hair Extensions, meldt dat ze een verkoop-stijging van 64% hebben genoten in de afgelopen twee jaar.

Het eeuwige verlangen naar lang haar.

"Ik hou het lang omdat ik hou van de manier waarop het voelt." ~ Marge Piercy

Veel vrouwen vinden dat als ze ouder worden hun haar er droog en broos wordt,het gemakkelijk breekt en het moeilijker is om hun haar te laten groeien. Voor deze vrouwen, zijn uitbreidingen de enige hoop voor gezond uitziend haar.

Mensen die worden geboren met fijn en futloos haar vinden hair extensions ook helemaal het einde.... hun slappe haar kan worden omgezet in Amazone lokken in enkele uren.

Maar de meeste vrouwen die kiezen voor hair extensions willen ze, omdat de trend naar de lange, romantische, ultra-vrouwelijk, golvend haar neigt. 
En ze willen niet enkele jaren wachten totdat hun eigen haar lang genoeg is gegroeid op de natuurlijke manier.

"Ik heb hair extensions gedaan op iedereen, van kantoorpersoneel tot beroemdheden en ik kan je vertellen, ze hebben allemaal een zeer levendige transformatie ondergaan bij het verlaten van onze kapsalon met lang, mooie haar," zegt Briggs.

"Ze vertellen me dat ze het gevoel hebben dat ze een filmster zijn!"

Hair extensions reacties:
Ik ben wel benieuwd of er ook dames zijn die mijn blog lezen en zelf hair extensions hebben. Zoja, laat dan een berichtje achter met hoe jij over je hair extensions denkt en waarom je ze hebt genomen.

Groetjes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten