woensdag 14 maart 2012

Boblijn kapsels van 2012

Boblijn kapsels van 2012
Model met een boblijn kapsel bij de Parijs Fashion Week 2012


Boblijn kapsels zijn niet in gevaar om voorlopig uit de gratie te vallen. 
Vele beroemdheden blijven hun lange lokken af snijden voor de kin-bobs en de langere "demi-bobs" of lange boblijn. 
In deze galerie heb ik de 3 mooiste boblijn kapsels van 2012 voor jullie verzameld. Maar eerst een stukje geschiedenis van de boblijn.
Volgens NYC salon eigenaar Eva Scrivo in haar boek, "Eva Scrivo over schoonheid," is de bob ontstaan ​​tijdens de Eerste Wereldoorlog toen vrouwen moesten werken en niet meer de tijd hadden voor moeilijke haarkapsels.


"Een bob is een kort kapsel die beroemd werd voor vrouwen in de vroege jaren 1920. In de jaren 1970 werd de boblijn populair als mannenstijl.


Het werd uitgevonden in 1909 in Parijs door de kapper Antoine, die werd geïnspireerd door "Jeanne d'Arc." In Groot-Brittannië werd het populair in "Bloomsbury" cirkels voor het einde van de Eerste Wereldoorlog, maar werd het zeer populair in de jaren 1920 door de kappers. Op dat moment werd de boblijn beschouwd als een teken van een bevrijde vrouw. In 1924 werd de scheermes gesneden bob geïntroduceerd."

 "Kortgeknipt haar werd de badge van vrijheid, rebellie en onafhankelijkheid voor werkende vrouwen die had ook net gekregen het recht om te stemmen," zo schrijft Scrivo.

Dus wie kan het boblijn kapsel dragen? Iedereen met een mooie kaaklijn en nek zal er goed uitzien in een bob. Als je een rond gezicht hebt, is een lange boblijn is een betere optie voor je. 
Wat betreft haartextuur, bobs werken het beste op dunne tot middellang haar. 
Als je krullend haar hebt, zal een boblijn je haar / hoofd op een driehoek laten lijken, tenzij je je haar in lagen laat knippen en de uiteinden van textuur voorziet.
En als je fijn haar hebt, vraag dan je kapper om een "geleidelijke bob", dit zijn op elkaar gestapelde lagen korter geknipt in de rug. Dit geeft het haar meer "body" en hoogte.

In ieder geval heb je een fantastische stijltang nodig om je boblijn kapsel in goede staat te houden!

Boblijn kapsel van 2012: Keira Knightley met de A-bob



"Een boblijn werkt met, niet tegen, de botstructuur," zegt salon eigenaar Rodney Cutler op MSN Glo.
Ik hou van super hoekige bobs die korter zijn in de rug en langer in de voorkant. Cutler stelt ook voor dat de beste jonge, edgy en zelfverzekerd boblijn deze dagen de bob snede in de A-lijn stijl is.
Zoals Keira's kapsel hier. A-lijn betekent de achterzijde iets korter laten knippen dan de voorzijde met een hoek die kan worden gezien van de zijkant. 
De A-lijn wordt ook wel "geleidelijke boblijn" of "omgekeerde bob kapsel" genoemdt en werken goed, omdat ze het haar beweging geven, volgens Cutler in Glamour magazine.

Dianna Agron Boblijn kapsel van 2012
Dianna Agron boblijn kapsel 2012

Mussy bobs zijn super trendy in 2012. Om deze look te krijgen, laat het haar drogen aan de lucht en dan kneed het haar in de palm van je hand als het droogt.

Brooklyn Decker's lange boblijn kapsel van 2012

 Boblijn kapsel van brooklyn Decker.

Dit seizoen hebben bob kapsels een beetje een krullerig uiterlijk, ook zijn de boblijn kapsels een beetje langer en kan het gekruld gedragen worden, zoals Brooklyn Decker hier doet.
Hollywood haarkapsel goeroe Ted Gibson legt uit dat hij haar een zachte, getextureerde boblijn gaf om haar kaaklijn te compenseren. "Ik heb geleidelijke lagen  gemaakt en de cut wat langer aan de voorkant gemaakt." Je wilt haar aan de voorkant langer te zijn dan de kaak, zodat  het oog zich niet fixeert op dat gebied van het gezicht."

U kunt ook een pony maken voor een echte edgy look.

Dit waren de boblijn kapsels die in het voorjaar van 2012 helemaal hot zijn!

Groetjes,



Geen opmerkingen:

Een reactie posten